071-۳۶۳۴۰۶۵۶

سیستم آموزشی ترکیه

 

 

بدون شک یکی از مسائلی که برای متقاضیان تحصیل در ترکیه بسیار حائز اهمیت است، اطلاع از سیستم آموزش رسمی این کشور است. سیستم آموزشی ترکیه همانند کشور خودمان توسط وزارت آموزش و پروش تعیین می شود و همه محصلین موظفند طبق آن عمل کنند. نظام آموزشی ترکیه شباهت های زیادی به نظام آموزشی ایران داشته و مرحله به مرحله و مقطع به مقطع می باشد. در ادامه ی این مقاله از وبسایت موسسه حقوقی مهاجرتی آینده سازان مهر به بررسی سیستم آموزشی این کشور خواهیم پرداخت.

 

سیستم آموزشی ترکیه

 

سیستم آموزشی مدارس ترکیه

اولین مرحله از تحصیل در ترکیه، تحصیل در مدارس آن است که اجباری می باشد. تحصیل در مدارس ترکیه شامل دو دوره ی ابتدایی و متوسطه است که دوره ی متوسطه خود شامل دو بخش راهنمایی و دبیرستان می شود. دوره ی ابتدایی از سن 6 سالگی آغاز شده و تا 14 سالگی ادامه دارد و 8 سال به طول می انجامد. دوره ی متوسطه نیز از سن 15 تا 18 سالگی است و مدت آن 4 سال می باشد. پس از پایان این دوره مدرک دیپلم متوسطه به محصلین اعطا می شود.

دوره ی پیش دبستانی نیز قبل از دوره ی ابتدایی و برای سنین 5 سال وجود دارد که البته اختیاری است اما شرکت در آن از طرف دولت توصیه می شود. پس از پایان دوره ی متوسطه، فرد وارد مرحله ی آموزش عالی می شود که تحصیلات دانشگاهی را برای او رقم می زند.

 

سیستم آموزشی دانشگاه های ترکیه

پس از پایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه در مدارس و اخذ مدرک دیپلم، نوبت به تحصیل در دانشگاه ها یا موسسات آموزشی می رسد. این مرحله اختیاری است اما برای برخورداری از تحصیلات تکمیلی و عالی مورد نیاز است. آموزش عالی ترکیه شامل دوره ها و مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا می باشد.

تحصیل در مقطع کارشناسی پس از دوره ی متوسطه آغاز می شود و معمولا 4 سال به طول می انجامد. زبان تحصیل در دانشگاه ها زبان ترکی و در برخی دانشگاه ها زبان انگلیسی است. اما تحصیل به زبان انگلیسی هزینه ی بیشتری در بر دارد. آزمون های YOS و SAT معتبرترین آزمون ها برای ورود به دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان بین المللی است. تحصیل در ترکیه بدون آزمون نیز در برخی از دانشگاه ها امکانپذیر می باشد.

با فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی، دانشجو می تواند برای دوره ی کارشناسی ارشد درخواست دهد. مدت زمان این دوره تقریبا 2 سال است و شرایط ورود به آن نیز هم بدون آزمون و هم با آزمون می باشد. همچنین برخی دوره ها با پایان نامه و برخی بدون پایان نامه هستند.

با گذراندن دوره کارشناسی ارشد می توانید در مقطع دکترا ثبت نام کنید. تحصیل در این مقطع بسته به رسته تحصیلی 3 تا 5 سال طول می کشد. برای پذیرش در این مقطع باید مقاله های تحقیقاتی معتبر داشته باشید و همچنین مدارک دانشگاهی قبلی شما معتبر باشد.

 

 

تاریخ انتشار 1402/03/15

 

 

 

لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
نظر
مطالب مرتبط