اقامت پس از تحصیل در ترکیه
کشور ترکیه در سال های اخیر رشد چشمگیری در زمینه ارتقا سطح آموزشی خود داشته و به همین خاطر جزو برترین مقاصد تحصیلی برای دانشجویان خارجی می باشد.با توجه به عضویت ترکیه در جریان بولونیا از سال 2001 افرادی در حال تحصیل در کشور ترکیه هستند بدون نیاز به معادل سازی می توانند در سایر کشورهای عضو قرارداد ECTS (سیستم انتقال اعتبار اروپا) ادامه تحصیل بدهند. طبق آمار سایت QS بالغ بر 22 دانشگاه کشور ترکیه جزو 50 دانشگاه برتر اروپا و آسیای مرکزی قرار دارند. اعتبار بالای مدارک دانشگاهی در ترکیه،بورسیه تحصیلی ترکیه،امکان کار دانشجویی در ترکیه،امکان اقامت پس از تحصیل در ترکیه،عدم نیاز به دریافت ویزا برای تحصیل در ترکیه از جمله مزایای تحصیل در این کشور می باشد.
اقامت پس از تحصیل در ترکیه - انواع اقامت
اقامت ترکیه یک مجوز قانونی برای حضور شهروندان خارجی در این کشور می باشد. گرفتن مجوز اقامت برای شهروندان کشورهای دیگر که قصد دارند بیش از مهلت اعتبار روادید و یا بیش از ۹۰ روز در ترکیه بمانند، الزامی می باشد. در صورتی که شش ماه پس از تاریخ صدور مجوز اقامت ترکیه، مجوز مورد استفاده قرار نگیرد فاقد اعتبار خواهد بود.مجوز اقامت در ترکیه انواع مختلفی دارد:
- مجوز اقامت یک ساله: این نوع مجوز اقامت یک سال اعتبار دارد و ویژه افرادی است که بصورت توریستی به این کشور سفر می کنند.
- مجوز اقامت طولانی مدت:شما با انجام سرمایه گذاری در ترکیه با دو روش خرید ملک یا ثبت شرکت می توانید بصورت نامحدود در ترکیه اقامت داشته باشید.
- مجوز اقامت خانوادگی: این نوع مجوز که در ترکیه صادر می گردد به مدت دو سال اعتبار خواهد داشت. مهلت مجوز اقامت خانوادگی به هیچ عنوان نمی تواند بیش از مهلت مجوز اقامت فردی باشد که درخواست داده است.
- مجوز اقامت پس از تحصیل در ترکیه: این نوع مجوز مختص دانشجویان بین المللی در حال تحصیل در ترکیه است که از یکی از دانشگاه های این کشور پذیرش دریافت کرده اند.مجوز اقامت از طریق تحصیل در ترکیه یک سال اعتباردارد و قابل تمدید است.اقامت پس از تحصیل در ترکیه خود به چند روش امکان پذیر است:
اقامت پس از تحصیل در ترکیه - قوانین
دانشجویان بین المللی پس از اتمام دوره ی تحصیلی خود به دلیل آشنایی با آداب و فرهنگ ترکیه علاقه مند به کار و زندگی در این کشور هستند.یکی از سیاست های دولت ترکیه جذب نیروهای متخصص خارجی و ایجاد کسب و کار با استانداردهای بالا می باشد.لذا دانشجویان بین المللی می توانند طبق قوانین زیر اقامت پس ازتحصیل در ترکیه را داشته باشند:
- طبق قوانین کشور ترکیه این امکان برای دانشجویان خارجی فراهم شده تا حین تحصیل در ترکیه اجازه کار پاره وقت نیز داشته باشند تا فرصت لازم جهت آشنایی با بازار کار این کشور و کسب تجربه کاری برایشان فراهم شود.
- امکان تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای اقامت کاری برای دانشجویان بین المللی وجود دارد.بدین ترتیب دانشجویان باید پس از فارغ التحصیلی جهت یافتن کار ویزای تحصیلی خود را به مدت یکسال دیگر تمدید کنند.جهت اخذ ویزای کار باید از یک کارفرمای ترک پیشنهاد شغلی داشته باشید یا درخواست خود را در وزارت کار ترکیه مطرح کنید.مدت اعتبار ویزای کار 1 سال می باشد که شما با داشتن 5 سال سابقه کسب و کار مستقل یا 8 سال سابقه کار در ترکیه می توانید ویزای کار دائم کشور ترکیه را دریافت نمایید.
- به طور خاص ، دانشجویان بین المللی ثبت نام شده در دوره کارشناسی ارشد یا دکترا در ترکیه می توانند به عنوان محقق در پروژه های علمی مربوط به کار خود برای تأمین هزینه تحصیلات تکمیلی خود کار کنند. بنابراین ، اگر می خواهید در طول تحصیل کار کنید ، ابتدا باید مجوز کار بگیرید.
- دانشجویان خارجی می توانند پس از اخذ مجوز اقامت دانشجویی به طور قانونی در ترکیه کار کنند. با این حال ، دانشجویان خارجی که در دوره های کارشناسی یا دو سال کاردانی ثبت نام می کنند تنها پس از اتمام سال اول تحصیل خود می توانند در ترکیه شروع به کار کنند.
- تسلط به زبان ترکی می تواند شانس شما را برای یافتن کار در ترکیه افزایش دهد.
اقامت پس از تحصیل در ترکیه - شرایط
با داشتن 8 سال اقامت قانونی،عدم دریافت کمک اجتماعی از موسسات دولتی تذکیه در 3 سال گذشته،داشتن تمکن مالی و عدم سو سابقه کیفری می توانید اقامت دائم کشور ترکیه را دریافت نمایید.با دریافت اقامت دائم اجازه اقامت نامحدود در ترکیه به شما داده می شود.
اقامت پس از تحصیل در ترکیه - تمدید اقامت
دو ماه قبل از پایان اعتبار اقامت تقاضای خود جهت تمدید اقامت را به دفاتر فرمانداری ارائه کنید و هزینه های اداری مربوطه را پرداخت کنید.شهروندان خارجی برای تمدید اجازه اقامت ملزم به تکمیل فرم درخواست مجوز اقامت و ارسال آن به اداره مهاجرت استان محل اقامت خود از طریق پست می باشد.
جزئیات بیشتر را در مقاله زیر بخوانید:
تحصیل در ترکیه
نویسنده : سیمین دخت کاظمی
تاریخ درج مطلب 1402/2/17