071-۳۶۳۴۰۶۵۶

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری

 

 جمهوری فدرال آلمان با 81/083/600 نفر جمعیت در مرکز اروپا قرار دارد و دومین کشور مهاجر پذیر دنیا پس از آمریکا می باشد . آلمان یکی از پویا ترین اقتصادهای اروپا بشمار می رود که با کشورهای هلند، سوئیس، فرانسه و لهستان مرز مشترک دارد. پایتخت آلمان شهر برلین  و واحد پول آن یورو می باشد. با توجه به اینکه میانگین سنی کشور آلمان رو به افزایش است نیاز مبرم این کشور به کارگران و نیروهای جوان خارجی ملموس می باشد. در سال های اخیررشد و ثبات اقتصادی آلمان سبب شده تا بازار کار پررونقی برای نیروهای جویای کار فراهم شود. یکی از راه های مهاجرت به آلمان از طریق کارگری می باشد که ما سعی داریم به بررسی جوانب مختلف مهاجرت به آلمان از طریق کارگری بپردازیم.

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری

 

استخدام کارگر ساده در المان

کشور آلمان با توجه به رونق اقتصادی فراوان و شرایط کاری مساعد همچنین جمعیت نسبتا پیر خود، همواره نیاز به کارگران ماهر و واجد شرایط را اعلام نموده است. به عنوان مثال همواره در جست و جوی مهندسان برتر در زمینه های فناوری اطلاعات ، کامپیوتر، مکانیک و... می باشند.

برای ایجاد رغبت در افرادی که برای مهاجرت به آلمان از طریق کارگری قصد اقدام دارند فرصتی شش ماهه برای این افراد در نظر گرفته شده تا بتوانند در پست مد نظر خود تجربه ی کاری را کسب نموده و با دید بازتری برای ماندن و ادامه ی کار در این کشور تصمیم گیری نمایند. مراحل اقدام جهت ویزای کاری کارگران عبارتند از :
_پیدا نمودن کار مناسب با رشته و تجربه ی شغلی خود از طریق سایت های کاریابی یا مراجعه ی حضوری به دفاتر کاریابی در آلمان
_تکمیل نمودن فرم درخواست برای ویزای شغلی یا کاری
_ارائه ی مدارک لازمه به سفارت
_اثبات صلاحیت فرد برای گرفتن کار و نیاز به نیرو در اتحادیه اروپا
_اخذ ویزای شش ماهه و سفر به آلمان
_گرفتن کار مد نظر و تمدید ویزا

 

به عنوان یک کارمند در این کشور شما این فرصت را خواهید داشت که به مدت زمان ویزایی که جهت مهاجرت به آلمان از طریق کارگری به شما داده شده در این کشور، کار کنید. توجه کنید که تنها در صورتی کار را خواهید گرفت که پست مد نظر با کارگرانی از سوییس و اتحادیه اروپا پر نگردد و اگر کارفرما تصمیم به ادامه ی روابط کاری با شما دارد قبل از اینکه مجوز کار شما نزدیک به انقضا است، می توانید برای یک مدت طولانی تر یا بعد از یک دوره مشخص از زمان درخواست بدهید و پس از چهار تا پنج سال اقامت کاری و پرداخت مالیات به دولت در این کشور بمانید.

 

شرایط مهاجرت به آلمان از طریق کارگری

روش های متعددی همانند مهاجرت از طریق کارگری، تحصیل، ازدواج، کار، سرمایه گذاری، پناهندگی و... برای مهاجرت به آلمان وجود دارد که مهاجرت از طریق هر یک از روش های فوق نیازمند وجود الزامات خاص خود می باشد. در عین حال یک سری شرایط کلی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد که به شرح زیر است:

  • پاسپورت معتبر
  • ارائه بیمه درمانی
  • ارائه مدرک زبان آلمانی(A1 یاB2)
  • اخذ ویزای آلمان
  • اثبات تمکن مالی

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری - ‌مجوز کار و اقامت آلمان

شرایط دریافت ویزا و کار در آلمان جهت مهاجرت به آلمان از طریق کارگری برای تبعه هر‌ یک از کشورهای مختلف دنیا متفاوت می باشد:

شرایط مهاجرت به آلمان از طریق کارگری برای شهروندان عضو اتحادیه اروپا (EU) ومناطق اقتصادی اروپا  سویئس(EEA): افرادی که تبعه اتحادیه اروپا یا منطقه اقتصادی اروپا سوئیس هستند برای کار در آلمان نیازمند دریافت اجازه کار می باشند.

شهروندان مهاجرت به آلمان از طریق کارگری برای کشورهای ثالث: مهاجرت به آلمان از طریق کارگری برای کارگران خارجی علاوه بر مجوز کار ملزم به دریافت اجازه اقامت می باشند.

 

*شهروندان کشورهایی نظیر استرالیا، کانادا، نیوزلند، کره جنوبی، ایالات متحده، ژاپن و اسرائیل می توانند بدون درخواست اقامت و دریافت مجوز کار در این کشور جهت مهاجرت به آلمان از طریق کارگری اقدام نموده و مشغول به کار شوند.

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری - ویزای کار آلمان

کشور آلمان در مقایسه با سایر کشور های اروپایی نرخ بیکاری بسیار کمی دارد و کارفرمایان آلمانی با ایجاد امنیت شغلی و تخصیص دادن حقوق و مزایای بالا شرایط کاری مناسبی برای کارگران خارجی مهیا کرده اند. برای مهاجرت به آلمان از طریق کارگری و ورود به کشور آلمان و کار در این کشور نیاز به اخذ ویزای کار دارید. انواع مختلفی ویزای کار جهت مهاجرت به آلمان از طریق کارگری وجود دارد که به شرح زیر است:

  1. ویزای جست و جوی کار (job seeker)
  2. بلو‌کارت (blue card)

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری - ویزای جست و جوی کار آلمان(job seeker )

کارگران خارجی جهت مهاجرت به آلمان از طریق کارگری می توانند با دریافت ویزای جست و جوی کار آلمان (JOB SEEKER) بدون داشتن پیشنهاد کاری برای مدت 6 ماه در کشور آلمان اقامت داشته و با توجه به لیست مشاغل مورد نیازبه جست و جوی کار بپردازند. اگر در طول این مدت بتوانند یک پیشنهاد کاری مناسب پیدا کنند دولت آلمان نیز اجازه اشتغال و مهاجرت به آلمان از طریق کارگری برای این افراد صادر می کند و درصورتی که مطابق قرارداد درآمد سالانه ی شما بیشتر از 50000 یورو باشد می توانید بلوکارت یا ویزای کار آلمان را دریافت کنید. در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۰۰۰ نفراز ایرانیان توانسته اند از طریق اخذ این نوع ویزا در کشور آلمان مشغول به کار شوند.

متقاضیانی که می خواهند برای مهاجرت به آلمان از طریق کارگری اقدام نمایند در صورت داشتن شرایط و صلاحیت لازم می توانند برای ویزای جست و جوی کار درخواست دهند. پروسه ی اخذ ویزا به این صورت است که با توجه به مدرک تحصیلی و سابقه ی کاری شما، فرصتی شش ماهه برای پیدا کردن شغل مدنظر در همان زمینه به شما داده می شود. در صورتی که بتوانید کارفرمای مورد نظرتان را پیدا کنید می توانید در این کشور بمانید و پس از حدودا دو سال می توانید bluecard آلمان را دریافت نمایید.

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری - مدارک لازم جهت اخذ ویزای job seeker

1.ارائه مدرک تحصیلی معتبر(ترجمه شده باشد و حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی را دارا باشد) که مورد تأیید کشور آلمان(ZAP) باشد

2.ارائه انگیزه نامه

3.اثبات تمکن مالی (برای مدت 6 ماه حداقل تمکن مالی به میزان 4320 یورو می باشد)

4.تسلط به زبان آلمانی(حداقلB2 )

5.ارائه سابقه کار(حداقل 5 سال) و تحصیلی

6.ارائه رزومه کاری

7.ارئه برنامه سفر

8.ارائه بیمه مسافرتی(حداقل پوشش 30000 یورو)

 

*هزینه اخذ ویزا ی job seeker  جهت مهاجرت به آلمان از طریق کارگری حدود ۲۶۰۰ یورو می باشد.

*توجه داشته باشید در بازه ی 6 ماهه ای که در جست و جوی کار برای مهاجرت به آلمان از طریق کارگری هستید حق هیچگونه فعالیت کاری بجز کاریابی را ندارید.

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری - بلوکارت (blue card)

کارت آبی اروپا یا بلوکارت نوعی ویزای کار می باشد که طرح آن  از سال 2012  در کشور آلمان به اجرا درآمده است و به کارگران خارجی که دارای مدارک علمی بالا هستند جهت مهاجرت به آلمان از طریق کارگری اعطا می شود. اگر متقاضی مهاجرت به آلمان از طریق کارگری که موفق به اخذ ویزای جست و جوی کار آلمان شده است طی مدت 6 ماه بتواند کار پیدا کرده و قرارداد منعقد کند در صورتی که درآمد ماهیانه ی آن بیش از ۴۰۰۰ یورو در ماه باشد ویزای آن برای مدت یکسال دیگر تمدید می شود و پس از گذشت یکسال می تواند برای اخذ کارت آبی اقدام نماید. یکی از مزایای اخذ کارت آبی آلمان امکان تبدیل اقامت موقت به دائم می باشد. بدین ترتیب که فرد با پرداخت مالیات و ارائه مدرک زبان آلمانی B1  می تواند برای تحصیل اقامت دائم توسط مهاجرت به آلمان از طریق کارگری اقدام نماید.

متقاضیان مهاجرت به آلمان از طریق کارگری که از طریق پیشنهاد کاری (job offer)  یا ویزای جست و جوی کار وارد این کشور می شوند می توانند از طریق اخذ بلوکارت در این کشور مانده و اقامت دائم آلمان را به دست آورند. این روش که با الهام از گرین کارت آمریکا و پرچم اتحادیه اروپا که به رنگ آبی است کارت آبی نامیده شد جذب نیروهای متخصص غیر اروپایی که در کشور با کمبود نیروی کاری آنها مواجه هستند می باشد و در واقع می توان گفت در بلوکارد کارفرمایان ملزم به پیشنهاد کار به یک فرد آلمانی برای پست های خالی نبوده و می توانند به طور مستقیم به متخصصین خارجی پست مدنظر را محول کنند.
شخص باید جهت مهاجرت به آلمان از طریق کارگری قرارداد کاری با یک کارفرمای آلمانی را به سفارت ارائه داده و در این قرارداد حداقل درآمد سالانه 45000 یورو باشد، متخصصین و نیروهایی که در لیست مشاغل مورد نیاز قرار دارند می توانند با حقوق 35000 یورو در سال نیز برای اخذ کارت آبی اقدام نمایند.

*مدت اعتبار کارت آبی بستگی به قرارداد شما دارد. (قرارداد های کاری معمولا یکساله می باشند)

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری - پیشنهاد کاری

اگر شرکت یا کارفرمایی در کشور آلمان به متقاضی مهاجرت به آلمان از طریق کارگری پیشنهاد کاری دهد، شخص حدودا 3 ماه فرصت دارد تا خود را به آلمان رسانده و در صورت تایید نهایی و گرفتن کار می تواند پس از 4 سال درخواست اقامت دائم دهد، که پروسه ی اخذ پیشنهاد شغلی به این آسانی نبوده و ابتدا شرکت آلمانی پست مدنظر را در روزنامه این کشور آگهی می کند تا در صورت یافتن فرد آلمانی پست را به او دهند، اگر کسی برای استخدام پیدا نشد سپس چندین بار در اتحادیه اروپا آگهی تکرار شده و باز هم اگر پست خالی ماند پیشنهاد شغلی به فرد داده می شود.

 

حقوق کارگر ساده در آلمان

برای مهاجرت به آلمان از طریق کارگری حداقل دستمزد تعیین شده برای یک ساعت کار در سال ۲۰۱۹ حدود ۹۰۰۰ دلار می باشد که نسبت به سال های قبل افزایش داشته است.

*چنانچه در قرارداد کاری  میزان دستمزد کمتر از حداقل تعیین شده  باشد این قرارداد از نظر دولت آلمان فاقد اعتبار است.

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری - ساعت کاری در آلمان

میزان مجاز کار در هفته جهت مهاجرت به آلمان از طریق کارگری ۴۰ ساعت است و در سال  ۱۸ روز تعطیلی رسمی می باشد.

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری - بهترین شهرهای آلمان برای کاریابی

بهترین شهر های آلمان جهت پیدا کردن کار و مهاجرت به آلمان از طریق کارگری برلین، فرانکفورت، مونیخ، اشتوگارت، هامبورگ و کلن می باشند.

 

مهاجرت به آلمان از طریق کارگری - لیست مشاغل مورد نیاز آلمان

ساخت و ساز

مهندسی مکانیک

.مهندسی برق

مهندس صنایع

مهندسی خودرو

مهندسی تبرید

ساخت و ساز ابزار و تجهیزات

نجاری

کارگر فلز و جوشکار

سنگ تراشی

لوله کشی

شنوایی سنجی و بینایی سنجی

پرستاری،روان پزشکی،بیهوشی و...

توان بخشی و ارتوپدی

کارشناس بهداشت

برنامه نویسی و توسعه نرم افزار

فناوری اطلاعات و محاسبات

انرژی و الکتریک

 

 

سفارت آلمان در ایران :

آدرس : تهران ، خیابان فردوسی ، پلاک ۳۲۴-۳۲۰

تلفن : اطلاعات  39990000-021     -    ویزا  39991499-021     و    39991213-021

فکس : 39991860-021

 

 

ابر کلمات کلیدی :

استخدام کارگر ساده در المان , دفاتر اعزام نیروی کار به خارج از کشور , اعزام نیروی کار به آلمان 99 ، درآمد در آلمان ، حداقل دستمزد در آلمان 2020 ، حقوق کارگر در آلمان

 

تاریخ به روزرسانی 1402/3/8

 

لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
نظر
مطالب مرتبط