مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی
یکی از راه های مهاجرت که با وجود داشتن معایب خاص خود توجه برخی را به خود جلب می کند مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی است. کانادا یکی از کشورهایی است که همیشه پذیرای پناهجویان بوده و تحت شرایط خاص به آنها اجازه اقامت در خاک این کشور را می دهد. از بین استان های کانادا استان های کبک و اونتاریو بیشترین میزان درخواست پناهندگی را به خود اختصاص داده اند. تعدادی از افراد متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی پس از آن که در احراز شرایط لازم برای مهاجرت از روش های متداول موفق نمی شوند، به مهاجرت از طریق پناهندگی روی می آورند. البته توجه به این نکته خالی از لطف نیست که در این راه افراد سودجو همواره در کمین متقاضیان هستند و چه بسا هزینه های هنگفتی را از متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی دریافت کرده و آنها را به ناکجا آباد هدایت کنند. پس در مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی شرط احتیاط و دقت عمل در انتخاب از اصلی ترین نکاتی هستند که متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی باید مد نظر قرار بدهند. دراین مقاله قصد داریم با اطلاعاتی راجع به مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی آشنا شویم ، با ما همراه باشید.
راه های مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی
1. درخواست پناهندگی داخل خاک کانادا
2. درخواست پناهندگی خارج از کانادا
درخواست پناهندگی داخل خاک کانادا جهت مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی
افراد چه از راه آب، خاک و یا هوا وارد کانادا شوند در ابتدا صلاحیت آنان جهت مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی و اخذ پناهندگی کانادا توسط آژانس خدمات مرزی کانادا بررسی می شود. درخواست مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی پناهجویان را هیئت مهاجرت و پناهندگی کانادا (the Immigration and Refugee Board of Canada) مورد بررسی قرار می دهد. نکته جالب آن که پناهندگی در کانادا تابع شرایط کاملاً قانونی است و برای پناهنده شدن در این کشور باید فرد متقاضی بتواند شرایط خود را به خوبی به افسر مهاجرت احراز نماید. داشتن شرایط اخذ پناهندگی و اثبات آنها به هیئت مسئول بر عهده خود شخص متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی است. مثلاً وی خود باید ثابت کند که در کشور خود به دلایلی از قبیل تحت تعقیب بوده و در صورت دستگیری ممکن است مورد آزار و اذیت واقع گردد. کیس هایی نظیر مسائل نژادی، مذهبی، ملیتی، عضویت در یک گروه خاص اجتماعی و یا عقیده به یک حزب خاص سیاسی قابل ارائه هستند و خود فرد متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی باید صحت آنها را اثبات کند. دلایل و مدارک شخص متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی باید کامل و با دقت ارائه شود و فرد باید بتواند به خوبی از آنها دفاع کند تا بتواند مقام های مربوط را قانع کند. پس می توان گفت که یکی از شرایط اخذ پناهندگی در کانادا و مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی، موفقیت در مصاحبه است. فرد تصمیم گیرنده دلایل فرد متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی و دفاعیه او از آنها و نیز فرم درخواست او را ارزیابی می کند و جنبه های مختلف را مورد بررسی قرار می دهد. سوالات به زبان انگلیسی و یا فرانسوی از شخص پرسیده می شود و اگر فرد متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی به این دو زبان آشنایی نداشته باشد، می تواند مترجم درخواست کند. به طور کلی بهتر است فرد متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی حداقل به زبان انگلیسی مسلط باشد چون در غیر این صورت علاوه بر مواجهه با مشکلات طبیعی که در صورت بلد نبودن زبان در یک کشور دیگر ممکن است پیش بیاید، استخدام و شروع به کار فرد در کانادا نیز بسیار سخت خواهد بود.
درخواست پناهندگی خارج از کانادا جهت مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی
در این روش مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی، یعنی درخواست اخذ پناهندگی کانادا خارج از مرزهای این کشور فرد پناهجو توسط بعضی از سازمان ها که در مورد آنها توضیح داده خواهد شد به کشور کانادا معرفی می شوند و در صورتی که مورد پذیرش قرار گیرند، به آنها مجوز اقامت دائم در خاک این کشور داده میشود. به متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی که از این طریق خواهان اخذ پناهندگی کانادا هستند پناهندگان اسکان مجدد (Resettled Refugees) و از این طریق به طور کلی اسکان مجدد (Resettlement) گفته می شود. از جمله ی این سازمان ها کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان می باشد که در سال 1950 میلادی در جهت حمایت و پشتیبانی از پناهندگان و کمک به آنها جهت بهبود وضعیتشان به وجود آمد.
از دیگر انواع این سازمان ها، گروه های خصوصی حامی پناهجویان است که به این افراد در جهت استقرار در خاک کانادا تحت شرایطی کمک می کند. برای مثال، در ابتدای ورود متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی، به پناهجویان مسکن، خوراک ، لباس و غیره داده می شود اما پس از یک سال آنها باید برای خود شغل و منبع درآمد مناسبی دست و پا کرده باشند چرا که دیگر این گروه های خصوصی خود را در قبال آنها مسئول نمی دانند. شایان ذکر است که هزینه ی تحصیلات تا قبل از دانشگاه در کانادا رایگان می باشد و افراد پناهجو می توانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای تحصیلات ابتدایی خود را پشت سر بگذارند؛ منتها تحصیل در دانشگاه در کشور کانادا رایگان نیست و افراد متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی برای ادامه ی تحصیل در این مقاطع باید از عهده ی پرداخت هزینه های آن برآیند.
تقسیم بندی متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی
وزارت شهروندی و مهاجرت کانادا جهت اسکان مجدد، متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی را به گروه های زیر تقسیم می کند:
1. گروه پناهندگان کنوانسیونی خارج از کشور (Convention Refugee Abroad Class)
2. گروه کشور پناهندگی (Country of Asylum Class)
3. گروه کشور مبدأ (Source country Class)
طبق قواعد و مقررات کنونی کانادا هم اکنون درخواست جدید مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی از محل گروه سوم یعنی «گروه کشور مبدأ» مورد پذیرش واقع نمی گردد، بنابراین، گروه های اول و دوم به اختصار شرح داده می شود.
گروه نخست متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی یعنی آن دسته از پناهندگان کنوانسیونی خارج از کشور شامل دسته ای از پناهجویانی می شود که در وطن خود به دلیل مذهب، نژاد، ملیت، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص و یا داشتن یک عقیده ی سیاسی تحت تعقیب بوده و ممکن است مورد آزار و اذیت قرار بگیرند (البته نباید فراموش کرد که دلایل مطرح شده دارای محدودیت است و فقط اگر شخصی به دلایل مذکور تحت تعقیب باشد می تواند درخواست پناهندگی بدهد. برای مثال چنانچه شخصی جنایتی را علیه دیگری مرتکب شده باشد یا اموال دیگر شهروندان را سرقت کرده و به این علل تحت تعقیب باشد، نمی تواند خود را مشمول تعریف عنوان پناهندگی قرار دهد). البته فرد برای قرار گرفتن در این دسته از متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی ملزم به داشتن شرایط دیگری نیز می باشد. از جمله ی این شرایط آن است که این افراد در خارج از کانادا بوده و قصد اخذ پناهندگی این کشور را داشته باشند در حالیکه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان یا گروه های حامی خصوصی یا دیگر سازمان ها معرف آنها هستند و از طرف دیگر منابع مالی مورد نیاز برای تأمین نیازهای خود و خانواده ی خود را داشته باشند و یا اینکه به نوعی به عنوان پناهندهی دریافت کننده کمک های دولت یا حامی خصوصی مورد شناسایی قرار گرفته باشند.
دسته ی دوم متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی شامل آن دسته از افرادی می شود که گروه های حامی خصوصی به دلیل آنکه آنها خارج از کشور اصلی خود یا کشوری که در آنجا اقامت دارند زندگی می کنند و شدیداً تحت تاثیر جنگ های داخلی و یا منازعات مسلحانه بوده اند و یا حقوق بشر به نحو شدیدی از آنها سلب شده است و از طرف دیگر منابع مالی مورد نیاز برای حمایت از خود و افراد وابسته به خود را در اختیار دارند، از آنها پشتیبانی کرده و اسامی آنها را چنانچه قادر به یافتن راهی برای حل مشکلات خود در زمانی مشخص نباشند، به سازمان مربوطه در کانادا ارائه داده و آمادگی خود جهت حمایت از ایشان در خاک کانادا را ابراز می کنند.
دسته سوم شامل قانونی است که در آن کشور مبدأ از سوی سازمان ملل متحد جهت زندگی فرد متقاضی نا مناسب تشخیص داده شده و بدین ترتیب از وی جهت اخذ پناهندگی پشتیبانی می کند. طبق آخرین اطلاعات این قانون درحال حاضر ملغی گردیده است.
افراد پناهنده در کانادا حق کار نخواهند داشت مگر آن که از اداره مهاجرت کانادا (IRCC) مجوز کار دریافت کنند.
مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی اساساً فرایندی بسیار دشوار محسوب می شود و در موارد زیادی ممکن است به نتیجه نرسد؛ بنابراین در صورتی که افرادی صرفاً شوق زندگی در کانادا را دارند بدون اینکه واقعاً دارای شرایط پناهندگی باشند به آنها توصیه اکید می شود که این راه حل را به هیچ عنوان اتخاذ نکنند چرا که هم مأموران پناهندگی کشورها، شرایط و مدارک افراد متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی را به دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهند و احتمال موفقیت پناهجویان در فریب آنها بسیار کم است و نیز از طرف دیگر شرایط اشتغال پناهندگان به خصوص در سال های ابتدایی ورود آنها به کانادا با محدودیت های بسیاری روبرو است که ممکن است شرایط اقامت را برای آنها دشوار کند. بدین ترتیب، پناهندگی به عنوان مسیری در نظر گرفته شده است که همواره پس از سایر روش های مهاجرت به کانادا از آن اسم به میان می آید. در صورت عدم موفقیت در مسیر مهاجرت به کانادا، چنانچه واقعاً شرایط زندگی برای شخص در کشور خودش دشوار و غیر قابل تحمل باشد، به ناچار بحث پناهندگی مطرح می شود. بهتر آن است که متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی با مراجعه به مشاورین معتمد و متخصص، از شرایط پناهندگی در کانادا مطلع شوند و با چشمانی باز، دست به تصمیم گیری های سرنوشت ساز بزنند. در این راه، موسسه حقوقی مهاجرتی آینده سازان مهر متشکل از وکلای مجرب در امر مهاجرت، می تواند با ارائهی مشاوره های حقوقی لازم در خصوص مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی، روند اداری این امر را تسهیل نماید.پناهندگی ممکن است با ریسک ها و خطرات بالایی همراه باشد که می تواند منجر به از بین رفتن سال های زیادی از زندگی شما گردد بنابراین راه های دیگر را برای خود در اولویت قرار داده و با برنامه ریزی مناسب و بررسی گزینه های موجود به بهترین راه دست یابید.
سفارت کانادا در ایران:
آدرس : تهران ، خیابان استاد مطهری ، خیابان شهید سرافراز ، پلاک 57
تلفن : 81520000-021
فکس : 88757054-021
ابر کلمات کلیدی :
تاریخ به روزرسانی 1402/2/9