مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی
سالیانه افراد زیادی تمایل دارند از طریق راههای مختلف برای دریافت اقامت و مهاجرت به انگلستان اقدام کنند. در این بین تعدادی از افراد تمایل دارند از راه مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی اقدام نمایند. روش مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی یکی از پرخطرترین و دشوارترین راه و دارای قوانین خاص و ویژه ای برای متقاضیان خاص که دارای شرایط پیچیده ای هستند می باشد.
مراحل مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی
افرادی که قصد مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی داشته باشند به طور معمول در مراجعه به مکان های ورودی انگلستان مانند فرودگاه، بنادر خاکی و دریایی، اداره های مرزبانی کشور انگلستان تقاضای مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی خود را ارائه می دهند.
متقاضیان مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی به مراکز Harmondsworth removal centre مخصوص آقایان و Yarls wood removal center مخصوص خانمها اعلام پناهندگی می کنند و پس از آن به این مراکز انتقال و نگهداری می شوند. در این مراکز با متقاضیان مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی مذاکره و دلایل آنها را جویا می شوند.
اداره مرزبانی در مصاحبه با متقاضیان مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی در مورد علت پناهندگی و دلیل عدم بازگشت به کشور خود و زمان و مکان ورود به کشور انگلستان و نحوه ورود سوالاتی را مطح می کنند که باید با دقت به این سوالات پاسخ داده شود و تناقصی بین گفته ها وجود نداشته باشد. سنجش بسیار سخت گیرانه انجام میشود و افرادی که دلایل غیر واقعی داشته باشند شانس کمی برای پذیرش در مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی دارند. برای موانع برگشت به کشور مبدا و خطرات آن باید مدارکی وجود داشته باشد. پس از مصاحبه، مسئول پرونده یا افسر اداره مهاجرت متقاضی مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی را پناهنده معرفی نموده و در طول این مدت (مدت مصاحبه که عمدتا مراحل طولانی نیز میباشد) پناهندهجو می تواند با وکیل خود در ارتباط باشد.
پناهنده جو در حین مصاحبه باید اثر انگشت و عکس ارائه دهد تا برای آنها درخواست کارت ARC یا نامه SAL گواه بر پناهنده بودن متقاضیان مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی صادر شود. در این بین به برخی از پناهندهجوها مجوزی به نام IS96 جهت اقامت و زندگی ارائه می شود که ملزم این است که در فواصل زمانی معین این افراد در مراکز مربوطه اعلام حضور کنند.
پناهنده با ارائه و تکمیل نمودن فرم مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی از حقوق ابتدایی نظیر مسکن، مقرری ماهیانه، خدمات بیمه و پزشکی و خورد و خوراک برخوردار میشود. به همین ترتیب امکان تردد به پناهندگان داده میشود. در صورت قبولی مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی، متقاضی از حقوق اولیه نظیر کمکهای دولتی، کار، بیمه و درمان و حق تحصیل همانند شهروندان کشور انگلستان برخوردار می شود.
به طورکلی برای پناهندگی باید ابتدا کشور خود را ترک کنید و سپس ثابت کنید که امکان بازگشت به کشور خود به دلیل ترس و یا زندانی شدن نخواهید داشت و دلایل ممکن است مذهبی، اعتقادی، ملیتی، نژادی یا سیاسی باشد.
رد درخواست مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی
مورد قبول و تایید قرار گرفتن درخواست مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی اکثرا مورد قبول قرار نمی گیرد. فرصت تجدید نظر برای توضیحات و اطلاعات دقیقتر از طرف دولت انگلستان به پناهنده جو داده میشود و در صورت تایید نشدن درخواست مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی امکان خروج متقاضی از انگلستان به صورت داوطلبانه داده میشود و متقاضی مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی موظف است در صورت رد درخواست، کشور انگلستان را ترک کند. در صورتی که پناهندهجو داوطلبانه کشور را ترک نکند هیچگونه کمک اجتماعی یا مالی دریافت نخواهد کرد. به طور عادی کشور مبدا تمایل زیادی در برابر فرستادن افراد برای پناهندگی به کشورهای دیگر نداشته و با این موضوع مخالفت می کنند.
مورد پناهندگی برای متقاضی مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی که واقعا شرایط بد و نامطلوبی را سپری میکند یک کمک محسوب میشود ولی همچنان خطراتی را به دنبال خواهد داشت که ممکن است آسیبهای غیر قابل جبرانی را در پی داشته باشد که در انتها نه به تابعیت و نه به اقامت ختم شود. به همین علت به هیچ عنوان روش مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی توصیه نمیشود. مسیرهای قانونی مانند ثبت شرکت، کار، سرمایه گذاری و تحصیل روشهای بسیار بهتر و مناسبتر و کم خطر تری نسبت به مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی برای اخذ اقامت کشور انگلستان محسوب میشود. بهتر است که پناهندگی به عنوان آخرین مسیر مهاجرت با بررسی تمامم راه ها و روش های دیگر انتخاب شود.
تاریخ به روزرسانی 1402/4/4