071-۳۶۳۴۰۶۵۶

شرایط مهاجرت به ترکیه

 

شرایط مهاجرت به ترکیه - سیاست یکپارچگی

اگرچه ترکیه سیاست های محافظه کارانه در حل و فصل دائمی خارجی ها، مهاجران، پناهجویان و پناهندگان دارد، اما سیستم ویزای کشور جهت شرایط مهاجرت به ترکیه تا حدودی لیبرال است. طبق قانون و شرایط مهاجرت به ترکیه خارجی ها می توانند ویزای ورود را بدست آورند، این قانون می گوید که کسانی که می خواهند در ترکیه زندگی کنند، باید به صورت قانونی وارد کشور شوند. علاوه بر این، برخی از شهروندان خارجی نیز باید دارای ویزای ورودی از شرایط مهاجرت به ترکیه باشند. با این حال، تا همین اواخر شهروندان بیش از 40 کشور نیازی به دریافت ویزا برای ورود به کشور نداشتند و اتباع بیش از 30 کشور می توانند یکی را در مرز به دست آورند. علاوه بر این، شهروندان ایران، مراکش و تونس همچنان از معافیت های سه ماهه اقامت در شرایط مهاجرت به ترکیه برخوردار هستند.

مهم ترین ابزار قانونی که وضعیت اقامت، کار و مهاجرت به ترکیه را تعیین می کند، قانون ترکیه در مورد خارجیان است (قانون شماره 5683، تاریخ 15 جولای 1950). این قانون مهاجرت به ترکیه اعلام می کند که خارجی ها باید پس از یک بررسی دقیق برای مجوز اقامت که توسط اداره پلیس محلی صادر شده است درخواست مهاجرت به ترکیه دهند. همچنین طبق قانون اقامتگاه ها و فعالیت های سفر خارجی (قانون 7564) شرایط اقامت تنظیم شده است. غالبا، اجازه کار و یا اثبات منابع مالی کافی، از شرایط مهاجرت به ترکیه و اجازه اقامت است. علاوه بر این، متقاضی مهاجرت به ترکیه باید نشان دهد که قصد نادیده گرفتن نظم عمومی کشور را ندارد و فقط با این شرایط ممکن است اجازه اقامت صادر شود. این قانون و شرایط مهاجرت به ترکیه برای یک سال معتبر است و پس از آن برای یک دوره سه ساله و سپس برای یک دوره پنج ساله مجددا باید تجدید شود.

قانون جدید مجوز کار برای خارجیان (قانون شماره 4817، تاریخ 15 مارس 2003) مهم ترین تغییر قانونی در رابطه با فعالیت های اقتصادی خارجی ها میباشد. قانون جدید در رابطه با شرایط مهاجرت به ترکیه، قوانین تبعیض آمیز فعالیت ها و حرفه ها در ترکیه برای شهروندان ترکیه (قانون شماره 2007، تاریخ 16 ژوئن 1932) این قانون که شهروندان خارجی از انجام برخی از حرفه ها ممنوع هستند را لغو کرد. طبق شرایط مهاجرت به ترکیه، مجوز کار برای خارجی ها براساس تقاضای بازار کار، و نه ملیت آنها اختصاص داده می شود. طبق شرایط مهاجرت به ترکیه دسترسی به کار در ترکیه برای خارجی ها از طریق اجازه کار به خود افراد آسان تر از اقدام از طریق شرکت ها است، و نهادینه کردن این روند با مسئولیت وزارت کار و امنیت اجتماعی است.

مقامات محلی در برخی از شهرداری هایی که جوامع مهاجر به صورت خوشه ای مانند Zeytinburnu در استانبول تشکیل شده اند، شروع به توسعه سیاست ها و شیوه های یکپارچه نسبت به شرایط مهاجرت به ترکیه کرده اند اما تاثیر آن بدون حمایت از آنکارا ( پایتخت ) بسیار ناچیز است. در سطح ملی، سیاست ادغام هنوز در دستور کار سیاسی نیست.

 

 

شرایط مهاجرت به ترکیه - شهروندی

در قوانین شهروندیِ شرایط مهاجرت به ترکیه، شهروندی به سه روش اصلی اعطا می شود. در یک اقدام اجباری شهروندی، کودکان، مادران و پدران ترکیه به طور خودکار شهروند می شوند، چه کودک در ترکیه متولد شده باشد؛ چه نشده باشد. شهروندی ترکیه همچنین می تواند به دلایلی از سوی مقامات ارایه شود. طبق قانون مجازات شهروندی، عدم شناخت در بخشی از کشورهای میزبان مانع از ورود آنها به فعالیت های سیاسی نمی شود. در کشور آلمان، که در آن تابعیت دوگانه یک مسئله بحث برانگیز است، انجمن های مهاجر جامعه تشویق می شوند. در حالیکه 668 نفر از این ها می توانند به عنوان انجمن های مذهبی تعریف شوند، 670 نفر در جامعه فرهنگی، 343 نفر در ورزش و 333 نفر در سایر فعالیت ها شرکت دارند. شمار قابل توجهی از این انجمن ها ارتباطی با جنبش های اسلامی دارد و شمار قابل توجهی از آنها به نمایندگی از تبار کرد است.

 

شرایط مهاجرت به ترکیه - پناهندگی

با توجه به  آشفتگی اوایل دهه 1980، از جمله یک کودتای نظامی در سال 1980 و افزایش درگیری های کردی، ترکیه به طور قابل توجهی تبدیل به منبع پناهجویانی شده است که به دنبال پناه گرفتن در سایر نقاط جهان هستند. طبق آمار موجود توسط عضو هیئت عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)، بین سال های 1981 و 2005 بیش از 664،000 شهروند ترکیه برای کشورهای مختلف اروپایی درخواست پناهندگی کردند. نرخ پناهجویان از کشور به کشور متفاوت است، اما به طور کلی پایین بوده است، زیرا بسیاری از آنها سعی کرده اند از کانال های پناهندگی به عنوان وسیله ای برای مهاجرت به مقاصد دیگر استفاده کنند. از آنجا که مناقشات بین نیروهای مسلح ترکیه و P.K.K در نیمه دوم دهه 1990 شدیدتر شد و با اصلاحات سیاسی که همزمان در شرایط مهاجرت به ترکیه آغاز شد، درخواست های پناهندگی توسط شهروندان ترکیه کاهش یافت.

از سوی دیگر، همانطور که قبلا طبق قانون حل و فصل از شرایط مهاجرت به ترکیه گفته شد، ترکیه همیشه کشور مقصد برای پناهجویانی است که به دنبال یک پناهگاه امن هستند.

 

 کنوانسیون 1951 ژنو درباره وضعیت پناهندگان دومین سند قانونی اصلی است که پیامدهای آن برای پناهندگان و پناهجویان در ترکیه است. ترکیه با امضای کنوانسیون در سال 1962، تعهدات بین المللی درمورد پناهندگی و پناهندگان را پذیرفت، اما محدودیت جغرافیایی منشاء اشخاص حفاظت شده را حفظ کرد. اما در عین حال هیچ تعهدی در رابطه با پناهجویان و پناهندگان از خارج از اروپا را به عهده نگرفت. ترکیه با اعمال قوانین خاصی در خصوص شرایط مهاجرت به ترکیه و وضعیت پناهجویان غیر اروپایی، قوانین داخلی خود را به کشورهای خارجی وارد کرد. طبق قانون و شرایط مهاجرت به ترکیه، انتظار می رود که خارجی ها پس از ورود به کشور، شناسایی معتبر داشته باشند و در زمان مجاز اقامت مجاز باشند. در سالهای اخیر، ترکیه به عنوان کشور اصلی پناهندگی برای افرادی که از ضربات ناشی از جنگ ایران و عراق، جنگ خلیج فارس و درگیری های کنونی عراق فرار کرده است، تبدیل شده است. ترکیه نیز تحت فشار بوده تا سیستم پناهندگی خود را با اتحادیه اروپا تنظیم کند. این موضوع به ترکیه اجازه می دهد تا محدودیت جغرافیایی خود را در مورد مبدأ پناهجویان و ایجاد یک سیستم کامل پناهندگی ملی معرفی کند. مقامات ترکیه در مورد لغو محدودیت، از اینکه ترکیه می تواند یک منطقه بافر برای اتحادیه اروپا باشد، که سیستم پناهندگی خود را محدود تر کند، ترس دارند. علاوه بر این، در پاسخ به افزایش فشار پناهندگان از عراق، سومالی و سودان، ترکیه سیاست پناهندگی و شرایط مهاجرت به ترکیه را تشدید کرده است.

 

انواع روش های اقامت ترکیه

اقامت کوتاه مدت : اقامت کوتاه مدت یک ساله می باشد که مناسب برای متقاضیانی که می خواهند از طریق کار و تحصیل و توریستی مهاجرت کنند می باشد.

اقامت بلند مدت : جهت اخذ اقامت بلند مدت، باید حداقل 8 سال در ترکیه با اقامت کوتاه مدت زندگی کرده باشید.

 

سریع ترین راه جهت اخذ اقامت ترکیه

بهترین و سریع ترین روش برای گرفتن اقامت ترکیه، از طریق اقامت توریستی یا همان اجاره خانه می باشد. یکی از دلایل محبوبیت این روش برای خارجیان هزینه های پایین تر نسبت به سایر روش ها و همچنین مدت زمان کوتاه جهت اخذ این نوع اقامت می باشد. 

با عقد قرارداد اجاره نامه، می توانید به مدت یک سال در این کشور اقامت کنید و در واقع اقامت یکساله توریستی اخذ نمایید. این روش، یکی از روش های اخذ اقامت کوتاه مدت ترکیه می باشد.

 

مطالعه مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می گردد:

تحصیل در ترکیه

 

 

سفارت ترکیه در ایران:

آدرس : تهران، خیابان فردوسی، چهارراه استانبول

تلفن : اطلاعات  33111202-021    -    ویزا  33118997-021    و    35951100-021

فکس : 33117928-021

 

 

تاریخ به روزرسانی 1402/2/21

 

 

 

لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
نظر
مطالب مرتبط